Σεμινάρια - Διαλέξεις - Εκθέσεις - Μουσικά Δρώμενα - Προβολές - Διασκέψεις - Επιστημονικά Συνέδρια - Αναλύσεις - Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ 5ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 25 Μαΐου και συνεχίζονται με επιτυχία οι προβολές του 5ου Φεστιβάλ Κυπριακών Ταινιών Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ, το πρόγραμμα του οποίου διεξάγεται στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό (κυρίως πρόγραμμα), σε συνεργασία με το Art Studio 55 όπου διεξάγεται το παράλληλο πρόγραμμα.

Mε επιτυχία συνεχίζεται επίσης και το Εργαστήρι Κινηματογραφικού Σεναρίου με τίτλο ‘Κατορθώνοντας το Μικρότερο Μικρό’ (στον Πολυχώρο Οργανισμού Νεολαίας) με εκπαιδευτές τους Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη (σκηνοθέτη, παραγωγό και ιδρυτή του οργανισμού προώθησης ταινίας μικρού μήκους t-short) και Άδωνη Φλωρίδη (σκηνοθέτη, συγγραφέα, παραγωγό κινηματογράφου και ιδρυτή του Εργαστηρίου Κινηματογραφικού Σεναρίου και Δραματουργίας στη Λεμεσό).

Οι προβολές των ταινιών θα ολοκληρωθούν το ερχόμενο Σάββατο, 30 Μαΐου. Αμέσως μετά τις τελευταίες προβολές θα γίνει η απονομή των βραβείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα προβληθούν αξιόλογες ταινίες από Κύπριους και Τουρκοκύπριους δημιουργούς (Φοιτητικές, Μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ και animation) στο πλαίσιο του κυρίως προγράμματος του φεστιβάλ, με την παρουσία των μελών της κριτικής επιτροπής την οποία απαρτίζουν οι Walter Lassally (πρόεδρος), Florence Ayisi, Ada Solomon, Κύρος Παπαβασιλείου και Ανδρούλα Ηρακλέους.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παράλληλο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Μαϊου γίνεται ένα αφιέρωμα σε ταινίες μικρού μήκους από την Ιρλανδία. Οι προβολές θα γίνουν στον τεχνοχώρο Art Studio 55 δίπλα από το Θέατρο Ριάλτο, από τις 5:30μμ μέχρι τις 7:30μμ. Στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή 29 Μαϊου θα γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον Walter Lassally με θέμα τη φωτογραφία στον κινηματογράφο. Η παρουσίαση θα έχει διάρκεια από τις 5:30-8:00μμ.

Το Σάββατο 30 Μαϊου, ημέρα λήξης του φεστιβάλ, και μετά την απονομή των βραβείων, διοργανώνεται μουσικό πάρτι (στο Art Studio 55) με τους Γαβριήλ Καραπατάκη (μπάσο), Ρόδο Παναγιώτου (ντραμς), Σάββα Χουβαρτά (κιθάρα) και Μιχάλη Μιχαήλ (τρομπέτα) σε ένα πρόγραμμα με αυθεντικές συνθέσεις του Γαβριήλ Καραπατάκη και διάφορες άλλες διασκευές με Jazz , Funk αλλά και Rock επιρροές, με τίτλο "Grounded groove music project".

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς επίσης και για το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών μπορείτε να αποτείνεστε στα τηλέφωνα 77 77 25 52 και 77 77 77 45 ή στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ στη διεύθυνση
www.filmfestival.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: