Σεμινάρια - Διαλέξεις - Εκθέσεις - Μουσικά Δρώμενα - Προβολές - Διασκέψεις - Επιστημονικά Συνέδρια - Αναλύσεις - Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Συναυλία με τους TAT-TNABAR για τις κλιματικές αλλαγές

Στις 29 του Δεκέμβρη η ώρα 17:30 μ.μ. έξω από την πρώτη δημοτική αγορά στη Λεμεσό, οι TAT-TNABAR δίνουν μια μοναδική συναυλία, αφιερωμένη στις κλιματικές αλλαγές. Η συναυλία διοργανώνεται από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντικών και τη Νεολαία Οικολόγων.

Οι TAT-TNABAR είναι μια πανίσχυρη ομάδα κρουστών που αποτελείται από 10 ταλέντα, επαγγελματίες στον χώρο των κρουστών – χορού – θεάτρου και μουσικής.
Στόχος της ομάδας είναι να ξεφύγει από τα συνηθισμένα μουσικά μονοπάτια χρησιμοποιώντας οτιδήποτε άλλο εκτός από συνηθισμένα μουσικά όργανα, με πηγή έμπνευσης την αφρικάνικη μουσική ιστορία.
Γράφουν μουσική για θέατρο, για ταινίες, ντοκιμαντέρ, όπου και εκτελούν οι ίδιοι πάντα, με όργανα τα οποία και κατασκευάζουν. Η μουσική τους έχει βραβευτεί στα βραβεία θεάτρου του ΘΟΚ ως η καλύτερη μουσική για τα έτη 2005/2006 – 2006/2007.
Ήχος - ρυθμός – κίνηση με στοιχεία παρμένα από διάφορες αφρικάνικες μουσικές φυλές που ζουν στα βάθη της ζούγκλας. Με την ιστορία, τη φιλοσοφία και τη μυθολογία, αποτελούν το αρχείο της ανθρώπινης παράδοσης. Είναι υμνωδοί, κρουστοί, θεραπευτές, χορευτές, τροβαδούροι, και χρησιμοποιούν μόνο αυτοσχέδια μουσικά όργανα.
Τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν είναι ανακυκλωμένα υλικά - κατσαρόλες -κουβάδες – βαρέλια – πλαστικοί σωλήνες ή ακόμη και λαχανικά! Καταφέρνουν να συνδυάσουν την οικολογία με την τέχνη και να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα αλλά ταυτόχρονα να δώσουν και ένα δυνατό μήνυμα για προστασία του περιβάλλοντος.
Κοπιάστε σε μια μοναδική συναυλία για να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα για σεβασμό και προστασία στο φυσικό μας περιβάλλον και στο κάθε είδος ζωής του πλανήτη μας, τα οποία σήμερα απειλούνται κάθε μέρα όλο και περισσότερο λόγω της ανθρώπινης αλόγιστης δραστηριότητας.
ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: